Ali veste, zakaj imajo košare za perilo luknje?

Ali veste, zakaj imajo košare za perilo luknje? (foto: Profimedia) Profimedia
31. 3. 2023

Glede na to, da košare za perilo (ponavadi) niso preprosto velike plastične kadi, potem morajo imeti luknje določen namen. Toda kakšen? 

Odgovor je pravzaprav zelo logičen. 

Zaradi lukenj je košara lažja, predvsem pa je lažja za prenašanje, ko je polna oblačil, pravi Patric Richardson, avtor knjige Laundry Love: Finding Joy in a Common Chore.

Še menite, da nima smisla? 
Profimedia

Nekoč so bile košare za perilo pletene, razloži Richardson, z naravnimi luknjami med vlakni. Ko so proizvajalci začeli izdelovati cenejše, plastične alternative, so verjetno poskušali posnemati prvotne košare tako, da so jim dali luknje. 

Vendar obstaja še en pomemben razlog, zakaj imajo košare luknje!

Luknje poskrbijo za zračnost. Kar je še posebej pomembno, če imate v košari navado zbirati umazano perilo.

Oblačila se lahko zmočijo, nekatera so zagotovo preznojena ... In če bi ta ležala v košari brez lukenj, tesno stisnjena, ste lahko prepričani, da bi se neprijetne vonjave še okrepile, oblačila lahko začnejo celo plesneti.

Edina pomanjkljivost teh lukenj ...

Košara zato ni vsestranska. V resnici je ne morete uporabljati za nič drugega kot za prenašanje. Seveda pa lahko kupite tudi košaro brez lukenj, če jo potrebujete za, na primer, ročno pranje ali namakanje perila.  

PREVERITE ŠE: S tem 'naravnim razkužilom' boste enostavno odstranili plesen iz pralnega stroja – in stane le nekaj centov!