Bil je evropski prvak in zapravljal milijone, danes živi od socialne pomoči: "Ne znam niti pospravljati in kuhati"

23. 4. 2024
Deli
Bil je evropski prvak in zapravljal milijone, danes živi od socialne pomoči: "Ne znam niti pospravljati in kuhati" (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekoč je veljal za enega najboljših nogometašev, danes pa je povsem na dnu.

Eike Immel je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja slovel kot eden najbolj znanih nemških nogometašev. Sodeloval je pri zmagi na evropskem prvenstvu leta 1980, igral pa je tudi v dveh finalih svetovnih prvenstev v letih 1982 in 1986.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guido Buchwald (@guido.buchwald_official)

Danes, pri 63 letih, pa je njegova zgodba drugačna. Sloviti nogometaš, ki je branil tudi v Manchester Cityju, prejema socialno pomoč v višini 563 evrov na mesec, o svojih finančnih težavah pa je spregovoril kot gost v oddaji "Govorimo o denarju". Immel je povedal, da mu konec meseca, ko pokrije vse stroške, ostane le še pičlih 2,69 evra.

Na vrhuncu svoje kariere je Immel zaslužil veliko denarja. Priznal je, da je živel razkošno in nikoli ni znal poskrbeti zase. Še danes je situacija podobna. "Nikoli v življenju nisem pomival tal in niti kuhati ne znam. Dela, kot sta pranje in čiščenje, so mi tuja, pa tudi pralnega stroja ne znam uporabljati. Ker pa treniram otroke v lokalni skupnosti, kjer delam kot prostovoljec, mi lastnik lokalne restavracije dovoli, da naročim hrano kar pri njih," je povedal.

Immel je po koncu nogometne kariere med letoma 1998 in 2001 nekaj časa deloval kot trener Heilbronna. Kasneje je s Christophom Daumom sodeloval pri turškem velikanu Fenerbahčeju kot trener vratarjev, deloval je še v nekaj drugih klubih, nato pa je zašel v finančne težave in leta 2008 razglasil osebni stečaj.

Vir: vecernji.hr

Ne spreglejte nove epizode Aktivni podkasta:

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi