Ni še prepozno, da goste navdušite z enostavno, a noro okusno božično sladico!
Približuje se božični večer, vi pa imate polne roke dela s kuhanjem in pripravljanjem. Morda ste na večerjo vabljeni in ste zaposleni z izbiranjem daril. Vseeno pa lahko pripravite to noro enostavno, hitro in okusno božično sladico, ki bo navdušila prav vsakogar!
Sestavine:
Za osnovo:
- 100 g masla
- 250 g zdrobljenih piškotov
- 500 g sirnega namaza
- 100 g sladkorja v prahu
- 240 g arašidovega masla
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 300 ml smetane za stepanje
Za preliv:
- 500 g malin, zamrznjenih ali svežih
- 100 g sladkorja
- 40 g jedilnega škroba
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
Postopek:
1. Pekač z višjim robom obložite s peki papirjem.
2. Maslo raztopite in vanj vmešajte zdrobljene piškote. Mešanico stresite v pekač in jo s hrbtom žlice pritisnite ob dno.
3. V skledi pomešajte sirni namaz, sladkor v prahu, arašidovo maslo in vanilijev ekstrakt, da se sestavine dobro povežejo. V ločeni skledi stepite smetano in ji nato nežno vmešajte še mešanico iz prve sklede.
4. Dobljeno zmes razporedite po piškotnem dnu in postavite v hladilnik za 1 uro.
5. Maline stresite v kozico in jih segrejete, da se odmrznejo in razpadejo. Nato jih pretlačite in prilijte toliko hladne vode, da skupno dobite 500 ml tekočine.
6. Nekaj žlic iz malinine tekočine odvzamite in jih prelijte v skledico, v kateri primešate še jedilni škrob. Preostanku malin primešajte sladkor in vanilijev sladkor ter vse skupaj zavrite.
7. Ko malinina mešanica zavre, vanjo vlijte škrob in nenehno mešajte, da se vse skupaj zgosti. Kuhan žele odstavite in počakajte nekaj minut, da se malenkost ohladi, nato pa ga še toplega prelijte čez sirno plast sladice.
8. Vse skupaj ponovno postavite v hladilnik za nekaj ur, nato pa sladico narežite na kocke in postrezite.
- Preberite tudi: "To je moj 4. božič brez alkohola. Povem vam, zakaj"
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?