Zvezdnica Shannen Doherty se je odločila za radikalno dieto - šlo naj bi za "ponovni zagon telesa"

Zvezdnica Shannen Doherty se je odločila za radikalno dieto - šlo naj bi za "ponovni zagon telesa" (foto: Profimedia) Profimedia
27. 9. 2022

Še ena zvezdniška dieta, ki obljublja marsikaj. Pa bi jo tudi zares preizkusili? Poglejte, česa bi se morali držati. 

Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja. 

Če spremljate igralko Shannen Doherty, potem veste, da že od leta 2015 boleha za rakom. In kljub temu da živi z rakom v četrtem stadiju, ne obopuje. Odločila se je, da poskrbi za svoje telo tudi s prehrano. Zato je preizkusila novo dieto. 

Kaj obljublja in kaj zahteva dieta Reset?

Shannen se je zanjo odločila, ker želi spodbuditi presnovo. Glavna ideja diete je namreč ponovni zagon imunskega sistema in telesa. Dieto je delila s svojimi sledilci na družbenih omrežjih in zapisala: "21 dni uravnovešanja prehrane in danes je bil moj 'cheat meal' (obrok užitka). Potem ko sem prenehala uživati ogljikove hidrate, sladkor in dajala prednost zdravi prehrani, sem skočila na krompirček, kruh in vino. Ah in sladica!"

Dieto je oblikoval Harley Pasternak, osebni trener slavnih, in je namenjena doseganju hitrih in opaznih rezultatov. Kot lahko razberemo iz Shanneniga zapisa, se je morala odpovedati kar nekaj živilom, zato ni čudno, da je komaj čakala dan, ko si lahko privošči tudi t. i. prepovedane stvari. 

Sama pravi, da se že naslednji dan vrača k svoji dieti, a si bo pred tem privoščila še eno sladico. Koliko časa bi s takšno dieto zdržali vi?

Spomnimo: Leta 2015 so zdravniki zvezdnici diagnosticirali raka na dojki. Po zdravljenju je Shannen Doherty prešla v remisijo, februarja 2020 pa je sporočila, da se ji je bolezen ponovila. Sporoča, da je z njo vse vredu in da se počuti odlično. Podpirajo jo bližnji in velika ekipa zravnikov, zahvaljuje pa se tudi za vse lepe misli, s katerimi jo presenetijo sledilci. 

Prirejeno po elle.si