Poznano je po svojih zdravilnih učinkih in odpravljanju bolečine: to je najbolj zdravo PIVO, ki si ga lahko pripravite tudi sami

14. 10. 2024
Deli
Poznano je po svojih zdravilnih učinkih in odpravljanju bolečine: to je najbolj zdravo PIVO, ki si ga lahko pripravite tudi sami (foto: Profimedia)
Profimedia

Ingver je v alternativni medicini zaradi svojih zdravilnih lastnosti precej uveljavljen in ne boste verjeli, privoščite si ga lahko tudi kot ingverjevo pivo. 

Vsestransko uporaben ingver je na Kitajskem poznan kot zdravilo stotih bolezni. Njegov sloves je upravičen, saj je učinkovit pri zdravljenju številnih težav, kot sta prehlad in kašelj, ter koristen za razne želodčne bolezni in krvni obtok.  

Mnogo ljudi ga uporablja za lajšanje napenjanja, trebušnih krčev in ob prebavnih težavah. Med njegovimi koristmi je tudi delovanje proti slabosti in zniževanje slabega holesterola v krvi.

Ne spreglejte:

Ingverjevo pivo - uporabno za odpravljanje kronične bolečine

Ingver si lahko privoščite kot ingverjevo pivo in si na ta način olajšate številne bolečine, kot je tudi artritis. Slednjemu pritrjujejo tudi klinične raziskave, ki so pokazale, da ingver znatno olajša bolečine ljudem, ki trpijo zaradi kroničnih bolečin, degenerativnega ali revmatoidnega artritisa. Zaradi protivnetnih lastnosti deluje pomirjujoče na boleče mišice in hrbet, zmanjšuje otekline in jutranjo zakrčenost ter povečuje gibljivost sklepov.

Napitek z ingverjem.
Profimedia

Recept za ingverjevo pivo

Ingverjevo pivo lahko načeloma pripravite iz svežega in posušenega ingverja  ter malce sladkorja in limoninega soka.

Potrebujete naslednje sestavine:

  • 1 skodelica (200 g) olupljenega, drobno sesekljanega ingverja,
  • 2 skodelici (450 ml) vode,
  • 1 skodelica (225 g) sladkorja,
  • ½  skodelice (115 ml) mineralne vode,
  • nekaj kapljic limoninega soka,
  • po želji lahko uporabite tudi limonine rezine (za dekoracijo).

Postopek:

Najprej v ponvi zavrite 2 skodelici vode. Nato v ponev dodajte ingver (olupljen in drobno narezan). Zmanjšajte ogenj na srednjo jakost in ingver kuhajte 5 minut. Ko se skuha, ga pustite stati 20 minut in nato tekočino precedite skozi gosto cedilo. Odstranite koščke ingverja.

V naslednjem koraku v ločeni posodi pripravite sirup. Eno skodelico sladkorja raztopite v eni skodelici vrele vode. Primešajte mu ½ ingverjevega soka z ¾ skodelice sirupa in ½  skodelice mineralne vode. Za nameček lahko napitek še sladkate z organskim medom ter dodate malce limoninega soka in servirate. Naj vam koristi!

Vir: kafe.rs

Triki, s katerimi bo vaš kruh gotov kot bi mignil: testo bo vzhajalo dvakrat hitreje!