Urolog razkriva: ZATO moški nikoli ne bi smeli urinirati stoje!

Urolog razkriva: ZATO moški nikoli ne bi smeli urinirati stoje! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2023

Veliko moških opravlja malo potrebo stoje, a strokovnjaki opozarjajo, da je to lahko precej škodljivo za zdravje.

Na portalu n1info.hr opozarjajo, da je uriniranje sede boljše tako iz higienskega, kakor tudi zdravstvenega vidika.

Urolog dr. Gerald Collins zatrjuje, da bi več moških moralo sprejeti "tehniko sedenja". To naj bi bilo bolj higiensko, obenem pa boljše za zdravje mehurja.

Sedenje zagotavlja popolno sprostitev mišic medenice in hrbtenice, kar privede do bolj pravilnega uriniranja in tako prepreči različne težave, povezane z neustreznim praznjenjem mehurja.

Še vedno pa številni moški ne želijo opravljati male potrebe v sedečem položaju.

Na portalu poročajo o študiji, v kateri je sodelovalo preko 7000 moških iz 13 različnih držav. V raziskavi se je izkazalo, da moški najraje urinirajo stoje.

V Nemčiji se očitno zavedajo problematike, zaradi česar največ moških (kar 40 % vseh udeležencev raziskave) malo potrebo opravlja sede. Najmanj moških pa sedi med uriniranjem v Singapurju: tam to počne le 5 % populacije.

Strokovnjaki menijo, da ima ogromno ljudi prepričanje, da "pravi moški" urinirajo stoje. Vendar ne pozabimo, da je zdravje na prvem mestu: pomembno je, da malo potrebo opravljamo tako, da ob tem najbolje poskrbimo za svoje telo.

Vir: n1info.hr

 

Morda bi vas zanimalo tudi:

Kineziologinji o pravilnem gibanju

V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Evo in Pio, kineziologinji, ki delujeta pod Instagram profilom @kineasyology. Dekleti sta nam v pogovoru zaupali, katere mišice imamo najpogosteje šibke in kako jih lahko okrepimo, kako prepoznamo, če pretiravamo z vadbo, katere znane "fitnes citate" moramo preslišati, na katere rdeče zastavice moramo biti pozorni pri izbiri ustrezne vadbe zase ter še veliko več.

Pogovoru prisluhnite tukaj: