Bučke so dobro dopolnilo ob zdravih dietah, saj so lahko prebavljive in skoraj brez kalorij.
Vsebujejo izredno malo kalorij in razmeroma veliko hranilnih snovi, ki bodo pripomogle k zmanjšanju vaše telesne teže. Glede na to, da se danes preveč ljudi odloča za slabe in zdravju škodljive diete, bodo sestavine bučk poskrbele, da ne bo pomanjkanja bioloških snovi v telesu.
Da boste lahko najbolje izkoristili v maščobah topni provitamin A, kuhajte bučke vedno z dodatkom olivnega olja. Začimbe bodo še dodatno blagodejno vplivale na vašo prebavo in črevesno floro ter poudarile nežen okus tako preproste jedi. Izredno priporočljivo pa je pripraviti bučke skupaj z drugo zelenjavo, na primer z rdečo papriko, paradižniki, čebulo ali česnom.
Pečene bučke
Sestavine:
• 3 manjše bučke
• 2 žlici olivnega olja
• sol
• peteršilj
• strok česna
• bazilika (sveža)
Postopek:
Bučke operemo in narežemo na kocke. Posolimo jih in spečemo na olivnem olju (najbolje v teflon ponvi). Proti koncu pečenja, ko so bučke že lepo zlato rumeno popečene, jim dodamo nasekljan česen, peteršilj in baziliko. Na ognju jih pustimo le še toliko časa, da začimbe zadišijo in nato odstavimo. Tako pripravljene bučke se priležejo pečenemu mesu in krompirju. Za vse na dieti pa priporočamo, da si zraven narežejo svež paradižnik in ga začinijo le z olivnim oljem in soljo.
Bučkini špageti s paradižnikovo omako
Postopek:
Če imate strojček za bučkine špagete, lahko bučke narežete z njim. Sicer jih lahko na tanke trakove narežete z lupilnikom za krompir.
Po želji pripravite paradižnikovo omako, lahko paradižnik le popražite na česnu ali čebuli ter ga posolite in poprate. Jed je odlična in predvsem zdrava ter lahka.
Bučkin čips
Sestavine:
• 1–2 bučki • 30 g zbrinca • nekaj soli
• 1 strok česna • 1 žlica jabolčnega kisa
Postopek:
Za bučkin čips najprej pečico segrejemo na 110 stopinj. Bučke narežemo na zelo tanke rezine. Zbrinc fino naribamo. Česen iztisnemo. Rezine bučk damo v posodo in jih premešamo s parmezanom, česnom, kisom in nekaj soli. Pekač obložimo s peki papirjem ter nanj položimo rezine bučk, vsako posebej. Bučkin čips nato pečemo eno uro, dokler ne postane hrustljava. Vedno znova kontroliramo, da se ne zasmodijo. Bučke nato še tople poberemo s peki papirja.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"