4 najboljše vaje za raven trebuh, ki jih lahko izvajate kar stoje

4 najboljše vaje za raven trebuh, ki jih lahko izvajate kar stoje (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2023

Enostavne vaje, ki jih lahko izvajate kar stoje, bodo pripomogle k močnejšim trebušnim mišicam in zapeljivejši postavi.

Močan trup je eden izmed pomembnejših dejavnikov za ustrezno držo, manj bolečin ter dobro počutje. Z vajami za trebušne mišice lahko torej poskrbite za bolj kakovostno življenje, obenem pa pripomorete tudi k privlačnemu videzu.

Si tudi vi želite okrepiti svoje trebušne mišice? Preizkusite te vaje, ki jih lahko izvajate kar stoje.

Stoječi trebušnjaki

Stojte vzravnano, z nogami skupaj. Dvignite obe roki. Nato pod pravim kotom dvignite in zravnajte eno nogo ter se z rokami poskusite dotakniti prstov na nogi. Nogo nato spustite, roke nazaj dvignite ter vajo ponovite še z drugo nogo. 

Poskoki z zasuki 

Odlična vaja, ki bo obenem pospešila tudi vaš srčni utrip in tako dodatno pripomogla k porabi odvečnih kalorij. Med poskoki svoj trup in noge obračajte levo in desno, roke pa se obračajo v nasprotno smer.

Diagonalen dvig kolena

Dvignite levo nogo diagonalno v smeri proti desni rami. Istočasno se z dlanmi premaknite diagonalno proti levemu kolenu. Vajo nato ponovite še z desno nogo, otežite pa jo lahko tako, da v roko primete steklenico vode ali utež. Med menjavo nog lahko poskočite, v primeru težav pa lahko počasi sestopite iz ene noge na drugo.

Dotik kolena in komolca

Desno roko dajte v bok. Nato pričnite dvigovati pokrčeno levo nogo, istočasno pa se z pokrčeno levo roko s komolcem približujte kolenu. Ko se dotakneta, roko in nogo sprostite ter vajo ponovite še na drugi strani.

Več stoječih vaj za močan trup pa si lahko ogledate tukaj:
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MYSTY (@mystyrosa)

Preberite tudi: S TEMI preprostimi triki se boste znebili maščobe na trebuhu