To je 5 najpogostejših napak, ki jih ženske delajo pri seksu

To je 5 najpogostejših napak, ki jih ženske delajo pri seksu (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
9. 12. 2022

Spolno življenje je pomemben vidik vsake zveze. Če spolno življenje cveti, je zadovoljstvo na obeh straneh.

Ker smo si moški in ženske med seboj različni, se to večkrat pozna tudi v spalnici. Raziskave o spolnosti in odnosih kažejo, da ne samo moški, temveč tudi ženske delajo napake pri spolnosti. Tukaj je nekaj pogostejših. 

Pomanjkanje pobude

Mnoge ženske ne želijo izpasti preveč vsiljive in agresivne, zato niso pobudnice pri seksu, čeprav si ga želijo. Pobuda pa ima v resnici pri moških ravno nasprotni učinek, saj večina moških meni, da so vedno oni tisti, ki dajejo pobudo za seks. Na splošno si moški želijo biti zapeljani prav tako kot ženske in z veseljem prepustijo pobudo tudi svoji partnerki. 

Dr. Ruth Westheimer, ki je psihoseksualna terapevtka in profesorica na newyorški univerzi, pravi: »Moški so navajeni misliti, da ženske manj zanimajo spolne aktivnosti kot njih, in to ni res. Obstajajo ženske, ki jih seks zanima prav tako kot moške, nekatere pa morda še bolj.«  

Skrbi glede izgleda

Razmišljanje žensk glede videza in različni pomisleki, lahko zmanjšajo užitek med seksom ter možnosti za orgazem. Med spolnim odnosom se je bolje kot skrbeti glede videza, osredotočiti na užitek. Moški običajno ne opazijo polovice stvari, s katerimi se obremenjujejo ženske. Še posebej, če so energične v postelji.    

Domneve, da je moški vedno razpoložen za seks

Napaka številnih žensk je tudi ta, da mislijo, da so moški vedno razpoloženi za seks. Toda odrasli moški imajo med drugim tudi vsakdanji tempo in obveznosti kot so služba, družina, računi in podobno, kar jih utruja prav tako kot ženske. To je za mnoge ženske presenečenje, zato večina žensk njihovo nezanimanje za seks jemlje osebno, čeprav ni.  

Razburjenost, ko predlaga nekaj novega

Pari, ki so dlje časa v zvezi, navadno potrebujejo za popestritev spolnosti kakšno majhno novost. Če želi moški poskusiti nekaj novega, to še ne pomeni, da ni zadovoljen z vami ali spolnim življenjem, ki ga prakticirata. Dobrodošla bi bila le kakšna novost, ki bi začinila vajino spolno življenje.  

Seks kot tabu tema

Odkrit pogovor o seksu in o tem, kaj nam je všeč ter kaj ne, je lahko neprijeten, toda odkriva pa najgloblje želje. Prav tako je tudi edini način za vzpostavitev zdravega spolnega odnosa.  

»Ženska mora prevzeti odgovornost za svoj užitek,« pravi Westheimerjeva. »Noben moški ne more ženski zagotoviti popolnega orgazma, če ne prevzame odgovornosti za svojo spolno izkušnjo. Tudi najboljši ljubimci ne morejo vedeti vsega, kar ženska želi, ne da bi jim ona povedala.«  Dobra novica je ta, da so moški pripravljeni narediti tako rekoč vse, da bi zadovoljili žensko.   

Preverite še: Zaradi teh razlogov je spolnost po 40. letu boljša Ali pa: Kaj se zgodi v telesu, če vsak dan jeste čokolado?