Hujšate po 50. letu? Preverite, katerim živilom se je bolje izogniti.
Strokovnjaki so odkrili, da se s starostjo spreminja naš apetit, upočasni pa se tudi metabolizem. Po petdesetem letu starosti pride do zmanjšanja mišične mase, uživanje majhnih količin hranljivih živil, telesna nedejavnost in menopavza pa lahko ta proces pospešijo.
Da bi shujšali v šestdesetih, nutricionisti svetujejo, da se popolnoma odpoveste sladkarijam in uživate več zelenjave, poročajo na Elle. Priporočljivo je tudi pitje zadostne količine vode, saj tako ne le shujšate, ampak tudi zmanjšate dejavnike tveganja za sladkorno bolezen tipa 2. Nutricionisti svetujejo tudi zmanjšanje ali popolno izločitev predelane hrane, predvsem čipsa, peciva in sladoleda.
Večina teh izdelkov nima kakovostnih in hranljivih sestavin. Ta živila so bogata z rafiniranimi ogljikovimi hidrati, barvili in sladkorjem ter vodijo k povečanju telesne teže. Pomemben je tudi zadosten vnos beljakovin.
Strokovnjaki svetujejo tudi uživanje leče, fižola, gob in polnozrnatega kruha.
Vir: webmd.com/