Veličasten okus kakava vam bo omehčal kolena
Za 6 porcij potrebujete
- 1/4 skodelice sladkorja
- 3 žlice koruznega škroba
- 2 žlici kakava
- sol
- 300 ml smetane
- 300 ml mleka
- nekaj kapljic vaniljinega ekstrakta
- 100 g sesekljane temne čokolade
- 2 vejici mete za okrasitev
- 10 čokoladnih piškotov
Priprava
V posodi zmešajte sladkor, škrob, kakav in ščepec soli. Zmešajte s polovico mleka in smetane, da se vse skupaj lepo stopi. Prilijte še preostalo mleko in smetano in tekočino zavrite. Mešanica naj nato lahno vre še približno 3 minute, da se lepo zgosti. Med kuhanjem mešajte. Nato dodajte vaniljin ekstrakt in majhne koščke čokolade. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi.
Sesekljajte dve vejici mete (brez stebel) in jih primešajte čokoladni kremi. Porazdelite jo po 6 kozarcih in jo postavite v hladilnik. Zdrobite piškote in jih potresite po kremi. Okrasite jo s svežo meto in jo takoj postrezite.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 42 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem