Presenečeni boste, kaj prodajalci kebaba ob koncu dneva naredijo z mesom, ki ga ne prodajo.
Kebab je ena izmed najbolj priljubljenih vrst hitre hrane po vsem svetu. Izvira iz Bližnjega vzhoda, kjer ima dolgo tradicijo in se pripravlja na različne načine.
Ključna sestavina kebaba je meso, običajno goveje, jagnječje ali piščančje, ki se peče na ražnju ali žaru. Meso se nato nareže na tanke rezine in postreže v pita kruhu ali tortilji, skupaj z različnimi svežimi zelenjavami, omakami in začimbami.
Ne spreglejte
- Ta poceni solata je bila proglašena za najboljšo na svetu: izvira iz Grčije, priprava pa je zelo enostavna
- Zakaj so Japonci tako zdravi? Držijo se 4 prehranskih pravil, ki jih lahko upošteva vsak
Njegova priljubljenost izvira iz edinstvene kombinacije okusov, hitre priprave in cenovne dostopnosti. Ne glede na to, ali iščete hitro kosilo ali pozno večerjo, je kebab vedno dobra izbira za ljubitelje okusne in nasitne hrane.
Bodimo iskreni: hitra hrana morda res ni najbolj zdrava izbira, a pogosto je izjemno okusna. Med najbolj priljubljenimi prigrizki te vrste je prav kebab, ki je v Sloveniji že vrsto let priljubljena izbira za malico, tako med mladimi kot starejšimi.
Vendar pa se ob tem poraja vprašanje, ki ste si ga verjetno že zastavili: kaj prodajalci kebaba naredijo z mesom, ki ob koncu dneva ostane na ražnju?
Mnogi bi morda mislili, da meso enostavno konča v smeteh, vendar se večina prodajalcev kebaba za takšno prakso ne odloči. Razumljivo je, da je meso njihov vir zaslužka in metanje stran bi bilo neracionalno. Toda, ali je meso, ki čez noč stoji in čaka na nove stranke, sploh varno za uživanje?
Prodajalci kebaba običajno naslednji dan, ko ponovno vklopijo grelce v posebni napravi za pripravo mesa, s starega kosa mesa najprej odrežejo zgornjo plast in jo zavržejo. Strokovnjaki opozarjajo, da je takšna praksa priporočljiva le naslednji dan, nato pa ne več.
- Preberite tudi: Napadajo vse živo, od solat do korenja: 7 trikov, kako se na vrtu znebiti nadležnih polžev
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?