Jed, ki je včasih bila redno na jedilniku mnogih, je izjemno zdrava, hkrati pa enostavna za pripravo: poterbujete le 4 sestavine in 30 minut časa.
Ste tudi vi v otroštvu pogosto uživali zeljne krpice? Gre za jed, ki je včasih bila izjemno priljubljena, danes pa smo nanjo kar malo pozabili. Ravno to pa je velika škoda: zelje je namreč prava zakladnica vitaminov in mineralov, hkrati pa je bogato tudi z vlakninami. Slednje pripomorejo k zdravi prebavi in podaljšujejo občutek sitosti, kar je koristno tudi v primerih, če hujšate.
Ne spreglejte:
- 8 sadežev, ki bi jih poleti obvezno morali uživati vsak dan
- Česen je edina rešitev za zdrav metabolizem: temeljito čisti črevesje in izloča strupe iz telesa
- Imejte jih vedno pri roki: 8 živil, ki ne smejo manjkati na jedilniku starejših od 50. let
Za pripravo zeljnih krpic potrebujete:
- 1 glavo zelja (1-1,5 kg);
- oljčno olje;
- sol in poper po okusu;
- 250 g krpic, blekov oz. flikic (testenine kvadratne oblike 2×2 cm), lahko tudi druge testenine podobne oblike.
Postopek priprave:
- Zelje narežite na trakove, ga začinite ter prepražite v ponvi na olju.
- Testenine medtem skuhajte po navodilih na embalažih.
- Ko zelje postane mehko, po približno 20 minutah, mu primešajte kuhane testenine. Vse skupaj dobro premešajte in postrezite v kombinaciji s skledo solate.
Po želji lahko zeljnim krpicam dodate tudi klobase, piščančje meso ali druge dodatke.
Vir: kafe.rs
- Preberite si še: Profesionalni kuharji med praženjem čebule vedno dodajo to skrivno sestavino, ki skrbi za vrhunski okus
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?