Pustni krofi brez glutena

28. 1. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pustni krofi brez glutena

Ker se pust nezadržno bliža, bo ta recept prišel prav!

Sestavine:

  • 1 kg brezglutenske moke (Schar mix B)
  • 1 kocka kvasa 42 g
  • 7 g soli
  • 7 rumenjakov
  • 10 dag sladkorja
  • 3 dag stopljenega masla
  • rum po okusu
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 8 dl mlačnega mleka
  • naribana lupina 2 limon

Postopek:

V mlačno mleko nadrobimo kvas in dodamo rumenjake, limonino lupino, vaniljev sladkor, rum, stopljeno maslo, sladkor in sol. Razmešamo in dodamo moko ter ročno ali strojno zgnetemo v voljno testo. Pustimo, da vzhaja 20 do 25 minut.

Testo stresemo na pomokano delovno površino in ga raztehtamo na kose težke 60 g. Iz vsakega kosa oblikujemo gladke kroglice, ki jih odlagamo na pomokan prt. Pokrijemo s folijo in pustimo, da krofi vzhajajo. Vmes jih enkrat obrnemo.

Vzhajane krofe polagamo z 'glavo' navzdol v olje, ogreto na 160 °C. Pokrite cvremo tri minute, nato jih obrnemo in znova cvremo tri minute. Ocvrte krofe polagamo na pekač, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba. Krofe polnimo z marelično marmelado in rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?