Malo drugačen čokoladni puding kot ste ga vajeni. S to sladico ne boste imeli slabe vesti, da ste zaužili preveč kalorij ali jedli nezdravo.
Sladica, malica ali zajtrk. Kadarkoli si boste privoščili slasten puding, ne rabite skrbeti za odvečne kilograme ali dodan sladkor, saj vsebuje hranljive sestavine, po katerih ne boste čutili napihnjenosti in krivde. Potrebovali boste:
- 3 zrele avokade
- ½ skodelice nesladkanega kakava v prahu
- ½ čajne žličke cimeta
- Ščep soli
- 3 žlice lešnikovega mleka (ali mleka po vašem okusu)
- ½ žličke vanilijevega ekstrakta
- 3 žlice javorjevega sirupa
- 2 žlici mandljevega ali arašidovega masla (po želji)
Olupite in prepolovite avokade ter jih postavite v mešalec. Dodajte kakav, cimet in sol. Grobo zmešajte sestavine, prilijte mleko, stresite žličko vanilije za sladko aromo in ne pozabite na javorjev sirup. Vse skupaj zmešajte v mehko maso.
Po okusu lahko dodate mleko ali javorjev sirup in puding postrežete s kokosovo smetano. Sladica bo potešila lakoto od 2 do 4 oseb, odvisno, kako lačni ste. Hranite jo lahko do 24 ur v hladilniku, pokrito s folijo. Dober tek!
Preberite tudi:
- Odličen kostanjev kruh
- 6 odličnih smutijev za športnike
- Osebna zgodba: »Danes bolezen vidim kot neke vrste posebno darilo«