Prišel je čas bučk, in če ste tudi sami ljubitelji bučk na vse načine, imamo za vas recept, ki ga zagotovo še niste preizkusili.
Obrok lahko pripravite kot zdravo kosilo ali za obilno malico. Bučke bodo tokrat služile tudi kot "krožnik", kamor boste nadevali ostale sestavine. Pri pripravi vam seveda lahko pomagajo tudi najmlajši kuharji v vašem gospodinjstvu. Recept vam bo vzel približno pol ure.
Najprej pripravite sestavine:
- 1 veliko bučko
- 1 pločevinko tune
- 1 sesekljano zeleno
- polovico sesekljane rdeče čebule
- ¼ skodelice grškega jogurta
- 1 žlico gorčice
- 1 žlico limoninega soka
- 1 narezano papriko
- nariban sir
- sol in poper
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Bučko prerežite po dolžini in iz nje postrgajte meso (uporabite ga lahko za juho, omako ali ga dodate mešanici, s katero boste kasneje napolnili bučko). Začinite s soljo in poprom po okusu, potem pa postavite bučke v pečico za 12 do 15 minut.
V večji posodi zmešajte tuno, zeleno, čebulo, jogurt, gorčico, limonin sok in papriko. Mešanico začinite s soljo in poprom po okusu. Vse skupaj zmešajte v mešalniku in z maso napolnite čolnička bučke.
Na koncu potresite nariban sir in postavite v pečico za 10 minut, oziroma toliko, da se sir stopi. Pojejte še toplo. Dober tek!
- Preverite tudi Preproste jutranje navade, ki bodo spremenile vaš dan ali pa Smrekovi vršički: Zdravi nas že samo zrak v smrekovem gozdu
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?