Imate doma čisto preveč bučk? Pripravite slane bučkine palačinke, ki bodo navdušile vso družino

27. 7. 2024
Deli
Imate doma čisto preveč bučk? Pripravite slane bučkine palačinke, ki bodo navdušile vso družino (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta lahka, enostavna in slastna jed bo navdušila prav vsakogar!

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 srednje veliki bučki
  • 2 jajci
  • 100 g moke
  • 100 ml mleka
  • 30 g masla
  • 2 paradižnika
  • 250 g mocarele
  • Sol in poper po okusu
  • Nekaj listov sveže bazilike

Priprava:

1. Bučke očistite, operite in naribajte. Posolite jih in jih pustite v cedilu stati 20 minut, da se iz njih izloči odvečna voda. Bučke nato ožmite s kuhinjsko krpo, da odstranite vso tekočino.

2. Posebej ločite jajčne rumenjake in beljake. Rumenjakom primešajte mleko in moko ter vse skupaj pomešajte z metlico, da dobite gladko zmes brez grudic. Pomagate si lahko tudi z električno metlico.

3. Beljake stepite v sneg, ki ga počasi in nežno vmešate v rumenjakovo zmes. Nato primešajte še bučke, vse skupaj dobro pomešajte ter po okusu začinite s poprom in soljo.

4. Na kuhalnik pristavite večjo ponev z ravnim dnom in vanjo dodajte košček masla. Ko se ta stopi, v ponev dodajte zajemalko pripravljene mase in jo čim bolj enakomerno razporedite po dnu ponve. Palačinko pecite počasi pri nizki temperaturi. Ko se rahlo rjavo obarva na spodnji strani, jo previdno obrnite in zapecite še na drugi strani. Pečene palačinke dajajte na stran in postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase.

5. Paradižnike operite in narežite na tanke rezine. Tudi mocarelo narežite na tanke rezine. Pečene palačinke obložite z rezinami mocarele in paradižnika, po vrhu pa dodajte še malo sveže bazilike. Palačinke nato zvijte v rolice ter jih servirajte. Po želji priložite še jogurtovo omako.

Ne spreglejte:

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?