Najboljša poletna solata, ki jo morate preizkusiti: navdušuje z odličnim okusom in vas založi s pomembnimi hranili

14. 8. 2024
Deli
Najboljša poletna solata, ki jo morate preizkusiti: navdušuje z odličnim okusom in vas založi s pomembnimi hranili (foto: Instagram @chefmarcelomintz)
Instagram @chefmarcelomintz

Poleg tega, da je neverjetno okusna, ta solata vsebuje tudi pomembna hranila, ki uravnavajo prebavo, upočasnjujejo staranje, preprečujejo vnetja in krepijo zdravje srca.

Poletje je tisti čas, ko si običajno ne želimo biti v kuhinji in dolge ure kuhati. Prav tako se v vročih dneh navadno bolj priležejo hladne jedi. Vseeno pa je pomembno, da poskrbimo za obroke, ki nas resnično nahranijo in pripomorejo k našemu zdravju.

Ne spreglejte:

Ko govorimo o hranljivih poletnih obrokih, pogosto pomislimo na solate. Velika prednost solatnih krožnikov je ta, da jih lahko pripravimo na nešteto načinov in tako zadovoljimo svoje brbončice, hkrati pa zaužijemo veliko vitaminov, mineralov in vlakin.

Ena takih jedi je tudi solata, pri kateri kraljujejo fige in burrata. Kombinacija navdušuje s svojim okusom, hkrati pa krepi zdravje! Fige s svojo vsebnostjo vlaknin uravnavajo prebavo, burrata pa je super vir beljakovin. Sadje in zelenjava hkrati zagotavljata veliko mero antioksidantov, ki ščitijo pred vnetji in upočasnjujejo staranje, dodatek orehov pa nudi omega-3 maščobne kisline, ki so med drugim pomembne za zdravje srca, možganov in živčevja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chef Marcelo Mintz (@chefmarcelomintz)

Za to zdravo poletno solato potrebujete:

  • 250 g sveže rukole
  • 4 sveže fige, razpolovljene
  • 100 g sira burrata
  • 30 g orehov, popraženih in narezanih na polovice
  • 30 g semen granatnega jabolka
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • sol in sveže mlet črni poper po okusu

Solato pripravite tako:

V skledo najprej stresite očiščeno in oprano rukolo. Nato na rukolo položite razpolovljene fige in koščke burrate. Po vrhu solate posujte popečene polovice orehov in semena granatnega jabolka. Solato prelijte z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Po okusu jo začinite s ščepcem soli in nekaj sveže mletega črnega popra. Sestavine lahko po želji tudi spremenite oziroma solati dodate še kaj drugega.

Vir: espresso.co.rs

Prehrana najbolj seksi moškega na svetu: George Clooney se drži tega preprostega pravila

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec