Male pregrešne tortice...
Za 6–8 oseb potrebujete:
Za testo:
- 5 žlic slivove marmelade
- 80 ml smetane
- 40 ml ruma
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 2 žlički sode bikarbone
- 3 žličke začimb za medenjake
- 3 jajca
- 50 g sladkorja
- 100 g medu
- 100 ml olja
- maslo za modelčke
In še:
- 250 g slivove marmelade
- sok 1 limone
- 90 g sladkorja
- 1 žlico stopljenega masla
- 1–2 žlici ruma
- 1–2 žlici slivove marmelade
Priprava:
1 Slivovo marmelado zmešajte s smetano in rumom. Moko, kakav in sodo bikarbone presejte v skledo in primešajte začimbe za medenjake. Jajca penasto stepite s sladkorjem in medom ter na koncu dodajte še olje.
2 Postopoma dodajte še mešanico marmelade in moke ter vse skupaj dobro zmešajte. Modelčke namastite z maslom, vanje razporedite pripravljeno testo in ga 40 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.
3 Ohlajeno spečeno testo prevrnite iz modelčkov in vrh sploščite z nožem. Odrezane dele prihranite za pozneje. Vsako testo vodoravno prerežite na tri dele, jih premažite s slivovo marmelado in jih zložite nazaj. Premažite tudi vrhnji del in ga prelijte z gladko glazuro iz limonovega soka, sladkorja in stopljenega masla.
4 Koščkom odrezanega testa primešajte rum in slivovo marmelado. Oblikujte majhne kroglice in z njimi okrasite tortice.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem