Arašidovo maslo

8. 4. 2009
Deli
Arašidovo maslo (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Arašidovo maslo je močna energijska hrana, ki vsebuje veliko maščob, predvsem nenasičenih, in kar okoli 25 odstotkov beljakovin.

Zlasti priljubljeno je v ZDA, kjer ga največkrat uporabljajo kot namaz za na kruh. Z njim lahko obogatite tudi okuse različnih jedi - lahko ga uporabite v omakah, mesnih in zelenjavnih enolončnicah, pecivu ali v prelivih za solate.

Dobite ga v vseh bolje založenih trgovinah (priporočam, da izberete predvsem izdelke z manjšo vsebnostjo soli), pripravite pa ga lahko tudi doma. Oluščene arašide 15 - 20 minut pražite v pečici (brez dodatka olja) na 160 °C, nato jih pretresite v sekljalnik, dodajte žličko ali dve kateregakoli olja, solite po okusu in dobro sesekljajte, da dobite gladko zmes.

foto: Shutterstock

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković