Piščančji wrap z avokadom (+ recepta za domačo salso in tortiljo!)

24. 4. 2022
Piščančji wrap z avokadom (+ recepta za domačo salso in tortiljo!) (foto: unsplash)
unsplash

Danes bomo za kosilo sami pripravili čisto vse na krožniku: tortilje, salso in vse, kar bo v našem wrapu! 

Tudi wrap je lahko zdravo kosilo ali večerja, če ga pripravite čisto sami. V restavracijah so običajno najbolj kalorične ravno omake, zato bo tudi ta domača. 

Tu so sestavine, ki jih potrebujete za 4 wrape: 

  • 4 piščančji zrezki
  • 1 velik avokado
  • 1/4 skodelice grškega jogurta
  • nasekljan koriander

Dodali bomo tudi paprikovo salso: RECEPT za salso

Pripravite tudi sestavine za tortilje: 

  • 3 skodelice moke
  • 1 žlica soli
  • 1 pecilni prašek
  • 1/3 skodelice olja
  • 1 skodelice vode

Najprej bomo naredili tortilje. Postopek je čisto preprost: v večji posodi združite vse sestavine in gnetite, dokler ne dobite testa. Razporedite ga na manjše kose in iz vsakega z rokami oblikujte krog (tortiljo). Sami izberite velikost in debelino. 

Prihajajo evropski nočni vlaki s posebnimi kupeji

Potem segrejte ponev, nanjo kanite malce olja in popecite tortiljo na obeh straneh, da postane svetlo rjava. Ko spečete vse, jih dajte na krožnik in pokrijte s pokrovko. 

Nato se lotite priprave paprikove salse in nazadnje še polnila wrapa:

V manjšo posodo narežite avokado (lahko ga predhodno popečete). Skuhajte piščančje zrezke in jih narežite na trakove. 

Lotite se priprave wrapa. Toplo tortiljo na tanko premažite z grškim jogurtom, nanjo razporedite piščanca in avokado ter polijte z domačo salso. Nazadnje potresite koriander, vse skupaj zavijte in postrezite.