Piščančji wrap z avokadom (+ recepta za domačo salso in tortiljo!)

24. 4. 2022
Deli
Piščančji wrap z avokadom (+ recepta za domačo salso in tortiljo!) (foto: unsplash)
unsplash

Danes bomo za kosilo sami pripravili čisto vse na krožniku: tortilje, salso in vse, kar bo v našem wrapu! 

Tudi wrap je lahko zdravo kosilo ali večerja, če ga pripravite čisto sami. V restavracijah so običajno najbolj kalorične ravno omake, zato bo tudi ta domača. 

Tu so sestavine, ki jih potrebujete za 4 wrape: 

  • 4 piščančji zrezki
  • 1 velik avokado
  • 1/4 skodelice grškega jogurta
  • nasekljan koriander

Dodali bomo tudi paprikovo salso: RECEPT za salso

Pripravite tudi sestavine za tortilje: 

  • 3 skodelice moke
  • 1 žlica soli
  • 1 pecilni prašek
  • 1/3 skodelice olja
  • 1 skodelice vode

Najprej bomo naredili tortilje. Postopek je čisto preprost: v večji posodi združite vse sestavine in gnetite, dokler ne dobite testa. Razporedite ga na manjše kose in iz vsakega z rokami oblikujte krog (tortiljo). Sami izberite velikost in debelino. 

Potem segrejte ponev, nanjo kanite malce olja in popecite tortiljo na obeh straneh, da postane svetlo rjava. Ko spečete vse, jih dajte na krožnik in pokrijte s pokrovko. 

Nato se lotite priprave paprikove salse in nazadnje še polnila wrapa:

V manjšo posodo narežite avokado (lahko ga predhodno popečete). Skuhajte piščančje zrezke in jih narežite na trakove. 

Lotite se priprave wrapa. Toplo tortiljo na tanko premažite z grškim jogurtom, nanjo razporedite piščanca in avokado ter polijte z domačo salso. Nazadnje potresite koriander, vse skupaj zavijte in postrezite. 

 

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem