Piščanec s špinačo

1. 5. 2008
Deli
Piščanec s špinačo

Obrok za moč. Okusen piščanec s parmezanom z dvakratnim hranljivim bonusom.

Potrebujete

1 jedilno žlico oljčnega olja

1 piščančje prsi brez kosti in kože

1 jedilno žlico krušnih drobtin

1 čajno žličko naribanega parmezana

? skodelice omake marinara

1 manjši strok česna

1? skodelice mladih špinačnih listov

sol in poper po okusu

Priprava

V ponvi segrejte oljčno olje na zmerni temperaturi. Vmes prsi razrežite in jih potolcite na približno pol centimetra debele zrezke, ki jih potresite s panado iz drobtin, sira, soli in popra. Drobtine s prsti rahlo pritisnite ob meso, da se dobro sprimejo, zrezke položite v ponev, dodajte sesekljan strok česna in pražite na visoki temperaturi približno 2 do 3 minute na vsaki strani. Prelijte z vročo omako marinara (paradižnikova omaka), dodajte špinačne liste in jih s kuhalnico nekaj minut mešajte, da ovenijo in se delno skuhajo. Zadostuje za eno porcijo.

Na porcijo

395 kcal, 32 g beljakovin, 19 g ogljikovih hidratov, 22 g maščob (3 g nasič. ), 5 g vlaknin, 608 mg natrija.

Okusna priloga

Šampinjoni s sirom

Potrebujete

1 jedilno žlico oljčnega olja

4 večje šampinjone

2 rezini gavde ali grojerja

Priprava

V ponvi segrejte olje na zmerni temperaturi. Šampinjone očistite in odstranite stebla ter položite klobuke na segreto olje z navzdol obrnjeno glavo. Pecite jih približno tri minute, nato jih obrnite, vsakega prekrijte s polovico sirove rezine in pecite tri minute. Zadostuje za eno porcijo.

Na porcijo

211 kcal, 17 g beljakovin, 19 g ogljikovih hidratov, 7 g maščob (2 g nasič. ), 4 g vlaknin, 419 mg natrija.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"