Obrok za moč. Okusen piščanec s parmezanom z dvakratnim hranljivim bonusom.
Potrebujete
1 jedilno žlico oljčnega olja
1 piščančje prsi brez kosti in kože
1 jedilno žlico krušnih drobtin
1 čajno žličko naribanega parmezana
? skodelice omake marinara
1 manjši strok česna
1? skodelice mladih špinačnih listov
sol in poper po okusu
Priprava
V ponvi segrejte oljčno olje na zmerni temperaturi. Vmes prsi razrežite in jih potolcite na približno pol centimetra debele zrezke, ki jih potresite s panado iz drobtin, sira, soli in popra. Drobtine s prsti rahlo pritisnite ob meso, da se dobro sprimejo, zrezke položite v ponev, dodajte sesekljan strok česna in pražite na visoki temperaturi približno 2 do 3 minute na vsaki strani. Prelijte z vročo omako marinara (paradižnikova omaka), dodajte špinačne liste in jih s kuhalnico nekaj minut mešajte, da ovenijo in se delno skuhajo. Zadostuje za eno porcijo.
Na porcijo
395 kcal, 32 g beljakovin, 19 g ogljikovih hidratov, 22 g maščob (3 g nasič. ), 5 g vlaknin, 608 mg natrija.
Okusna priloga
Šampinjoni s sirom
Potrebujete
1 jedilno žlico oljčnega olja
4 večje šampinjone
2 rezini gavde ali grojerja
Priprava
V ponvi segrejte olje na zmerni temperaturi. Šampinjone očistite in odstranite stebla ter položite klobuke na segreto olje z navzdol obrnjeno glavo. Pecite jih približno tri minute, nato jih obrnite, vsakega prekrijte s polovico sirove rezine in pecite tri minute. Zadostuje za eno porcijo.
Na porcijo
211 kcal, 17 g beljakovin, 19 g ogljikovih hidratov, 7 g maščob (2 g nasič. ), 4 g vlaknin, 419 mg natrija.