Pivo kot začimba

31. 7. 2009
Deli
Pivo kot začimba (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Ogljikov dioksid in encimi v pivu pomagajo mehčati meso, okus in vrsta piva pa prispevata h končnemu okusu jedi. Zato nekateri mojstri žara z njim prelivajo meso med peko. Če imate radi pivo in piščanca, kar je všeč večini moš­­kih, preizkusite nasled­­nji recept.

V pečici ali na žaru specite piščančja bedra in stegna. Tik preden so popolnoma pečena, jih preložite v primerno veliko ponev, prelijte s skodelico najljubšega piva in pecite še 2? 3 minute.

Nato na vse skupaj potresite 1 jedilno žlico sladkorja, poškropite z nekaj kapljicami sojine omake in ponovno pecite 2? 3 minute.

Na koncu nastalo mesno omako zgostite s čajno žličko koruznega škroba, dobro premešajte, odstavite in postrezite. Zraven ne pozabite ponuditi kozarca piva.

foto: Shutterstock

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"