Porcija te klasične jedi je polna beljakovin (29 gramov) in nasitnih vlaknin (4 grami). Ker ima rezina le 250 kalorij, lahko brez sramu stečete po repete.
Kaj potrebujete
- 1 skodelico paradižnikove omake
- ? kilograma puste govedine
- 2 jajčna beljaka
- 1 sesekljano bučko
- 1 drobno sesekljano steblo zelene
- ? drobno sesekljane majhne čebule
- ? skodelice instant ovsa
- ? skodelice praženih pšeničnih klic
- 2 žlici narezanih črnih oliv
- 1 žličko origana
- ? žličke mletega črnega popra
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač namastite, vendar ne preveč, nato pa v veliko skledo stresite ? paradižnikove omake ter preostale sestavine. Z rokama vse skupaj dobro premešajte, nato pa oblikujte štruco ter jo postavite na pekač. Ostalo paradižnikovo omako polijte prek mesne štruce, to pa nato pecite 50 minut. Ko je pečena, jo postavite za 10 minut na hladno, potem pa jo narežite na 4 kose.
Gregg Avedon