Obožujete preproste, zdrave in nasitne sladice? Ena izmed takšnih je tudi proteinski čokoladni mousse, ki si ga lahko privoščite brez slabe vesti.
Za pripravo te izvrstne proteinske čokoladne sladice, potrebujete le nekaj sestavin. Med njimi ni jajc, mlečnih izdelkov in rafiniranega sladkorja, kot ste morda navajeni pri klasičnih različicah tovrstne sladice, zato sladica pride v poštev za različne sladokusce.
Sestavine:
- 250 g ohlajenega kokosovega mleka iz pločevinke (uporabite samo kompakten, strjen del, brez tekočine)
- 60 g konopljinih proteinov (ali proteinov po izbiri, v kolikor so slajeni izpustite eritritol)
- 45 g kakava v prahu
- 75 g eritritola v prahu ali sladila v prahu po izboru
- 3 jedilne žlice vode
- 20 g veganske temne čokolade brez dodanega sladkorja (stopljena)
Dodatki:
- jogurt
- kakavova zrna
Postopek:
- V srednje veliki posodi zmešajte kokosovo mleko, konopljine proteine, kakav v prahu, eritritol v prahu in vodo.
- S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte. Nato dodajte stopljeno, rahlo ohlajeno temno čokolado in premešajte.
- Čokoladno zmes nadevajte v tri skodelice in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro ali najbolje kar čez noč.
- Do zaužitja hranite mousse v hladilniku, saj se na sobni temperaturi segreje in raztopi. Ohlajen mousse dekorirajte po želji in postrezite.
Uživajte v sladici!