Ste zažgali ponev? Nikar je ne vrzite stran! Očistite jo z dvema sestavinama, ki ju imate doma

19. 10. 2022
Deli

Trik deluje tako na ponvi iz nerjavečega jekla kot na tisti proti prijemanju. 😉

1 / 2
Profimedia

Ste spet pozabili na kosilo? Ali le za trenutek odšli stran, zdaj pa je ponev črna? Preden zavržete ponev, poskusite še trik z dvema sestavinama, ki jih imate doma in sta prijazni do okolja, za razliko od agresivnih čistil. 

A pojdimo lepo po vrsti. Kadar se na ponev prilepi hrana ali v njej kaj zažgete, pojdite po korakih: 

1. Najprej posodo namočite v vročo vodo za 20 minut. To naredite pri obeh ponvah (iz nerjavečega jekla in pri ponvi s plastjo proti prijemanju). Pred tem seveda očistite delce hrane, ki jih zlahka sperete stran. Potem pustite stati z vodo. 

2. Hrana se bo napila vode in omehčala, zato jo bo lažje odstraniti. Nikakor ne drgnite zažganih stvari na silo, saj boste uničili ponev. 

3. Odlijte vodo in nežno očistite delce hrane s ponve. Najbolje, da to storite z mehkejšo stranjo gobice, saj lahko druga stran opraska ponev, z njo lahko odstranite tudi plast proti prijemanju. 

4. Sperite ponev in jo ponovno očistite. 

Je na ponvi še vedno hrana, ki ne gre stran? Potem pa ... ➡️

Preverite tudi 5 najboljših čajev za blaženje bolečin v grlu ali pa Ideja za lahkoten izlet, ki ga zmore vsak: pohod do koče na Uskovnici

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"