Tekmovalka Exatlona razkrila, po kakšnem ključu so v resnici bile sestavljene ekipe

Tekmovalka Exatlona razkrila, po kakšnem ključu so v resnici bile sestavljene ekipe (foto: Planet TV) Planet TV
9. 12. 2022

Je res, da je ena ekipa bila 'močnejša' od druge? Po kakšnem ključu so tekmovalci sploh bili razvrščeni?

V kolikor ste spremljali športno obarvan resničnostni šov Exatlon, zagotovo veste, da se vse do finalnega tekma med seboj pomerjata dve ekipi: rdeča ekipa Triglav in modra ekipa Jadran.

V prvem tednu, na prvi tekmi je takoj povedla rdeča ekipa, ki je v tekmi za vilo zmagovala kar 8 tednov zapored. Tudi v prvih tekmah za prednost ter ostalih dvobojih je nekako delovalo, da je Triglav v premoči.

Nekateri gledalci so celo komentirali, da šova sploh ne želijo več gledati, saj je rdeča ekipa toliko močnejša, da tekme sploh niso več zanimive. 

Sicer so tekmovalci ekipe Jadran napredovali iz tedna v teden in ena od zmagovalk, Karolina Siročič, je bila članica modre ekipe. Vseeno pa vas morda zanima, po kakšnem ključu so ekipe sploh sestavljene.

Na to vprašanje je odgovarjala tudi Klara Japelj, ki je na svojem Instagram profilu zaupala, da so v rdeči ekipi navadno tisti, ki so v Exatlon povabljeni, v modri pa posamezniki, ki so se v šov prijavili sami. Pri samem sestavljanju skupin pa imajo besedo člani slovenske in turške produkcije.

"Skupino formirata slovenska in turška produkcija, tukaj mi nimamo besede. Načeloma so modri tisti, ki se prijavijo sami, rdeči pa so povabljeni, ampak ni nujno. Kasneje, ob dodajanju rezerv so začeli tudi mešati, torej nekdo, ki je bil mišljen za modre je pristal pri rdečih in obratno," je pojasnila Klara.

Podobno je tudi v tujih različicah šova, v katerem so v rdečih skupinah navadno 'zvezdniki', v modrih pa posamezniki, ki se na šov prijavijo.