6 načinov, kako vam lahko joga koristi v vsakodnevnem življenju

6 načinov, kako vam lahko joga koristi v vsakodnevnem življenju (foto: Profimedia) Profimedia
3. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Preverite, kako vam lahko joga koristi v vsakodnevnem življenju.

1 Pri jogi napredujte po svojih zmožnostih in z lastno hitrostjo, s tem se boste naučili tudi, kako v življenju strpno prenašati spore in premagovati ovire!

2 Z jogo se boste naučili spoštovati svoje telo in ga poslušati.

3 Joga okrepi moč, prožnost in razgibanost telesa, pa tudi duha. Opazujte, kaj se vam dogaja v glavi, in zavrzite nepotrebne misli – ne potrebujete jih! Takšne misli vas samo potlačijo! Ne morete biti močni, če imate glavo polno nesnage.

4 Z jogo pridobite tudi naslednje dragocene odlike: lažje boste premagovali notranje ovire, utrdili samozavest, pogum in strpnost.

5 Z določenimi jogijskimi položaji si lahko pomagate, če ste v življenju nesrečni ali vas je strah. Pogum vam bo okrepil na primer položaj leva.

6 Jogijske spretnosti lahko uporabite tudi drugje v življenju. Uporabite jogijsko tehniko sproščanja med izpitom ali stresno situacijo. Pri druženju lahko uporabite potrpežljivost, ki jo joga krepi.

Poglejte si VIDEO: 30-minutno joga raztezanje proti bolečinam v hrbtu

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri