Kako bi morali začeti dan

Kako bi morali začeti dan (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2015

Pomembno je, kako začnemo dan. Predvem mora biti to brez premišljevanja o vsem, kar moramo postoriti čez dan, takoj, ko se zbudimo.

Zjutraj, ko se zbudite ...

pomislite na sonce in v mislih vizualizirajte njegovo podobo, ali pa sedite z obrazom obrnjeni proti vzhodu in se zahvalite svetleči se krogli za novi dan življenja. Nato vstanete, si vzemite deset minut in temeljito predihajte celo telo. Po tem 'tretmaju' ne boste potrebovali jutranje kave ...

Z naslednjim ravnanjem boste le škodovali svojemu zdravju, zato jutro začnite nežno do sebe:

  • Ne planite iz postelje, temveč bodite ob prebujanju nežni do svojega telesa in uma, saj potrebujeta čas, da bi prešli iz stanja nedejavnosti v stanje delovanja.
  • Če zjutraj le hitite, preden se odpravite v službo, najverjetneje trpite za zaprtjem, ki je osnovni vzrok številnih obolenj. Tako ravnanje pomeni, da ste neprijazni do svojega telesa, nasledek takega ravnanja pa se bo slej ko prej pokazal v vašem zdravstvenem stanju.
  • Dan začnite šele po odvajanju blata.
  • Po jutranjem prhanju se ne izpostavljajte prepihu, saj lahko nenadno izpostavljanje mrazu takoj okvari vato.

Preberite 6 dobrih razlogov za jutranjo vadbo in preverite top 20 pesmi, ki jih je najboljše poslušati zjutraj.

Še nasvet:

Če bomo v vsako hrano, ki si jo pripravimo (torej ne le obrok, ampak vsak posamezen 'krožnik') vključili vseh šest okusov (sladko, slano, grenko, kislo, pekoče, trpko), bomo po obroku siti in ne bomo hlepeli po sladkariji za poobedek. In kar je še pomembneje: z vzdrževanjem ravnovesja vseh treh življenjskih energij, ki jih ohranjamo z uživanjem vseh šestih okusov, bomo (ostali) zdravi in ubrani.

Nikoli ne recite: Ne jej tega, to je strup ... S tem se le preobremenimo; jejmo čim bolj zdravo, a četudi poje­mo nekaj, kar za naše telo ni najboljše, se zaradi tega ne obtožujmo.

Več na www.sensa.si.