Vas mika skok v tople kraje? Ta otok je idealen za vsak letni čas! (mediteranski stil, umetnost in kar 300 sončnih dni)

Vas mika skok v tople kraje? Ta otok je idealen za vsak letni čas! (mediteranski stil, umetnost in kar 300 sončnih dni) (foto: profimedia) profimedia
6. 10. 2022

Če vas nizke temperature še ne mikajo, skočite na eno najbolj priljubljenih destinacij v Sredozemlju. 

Danes vas vabimo, da se vsaj v mislih preselite z nami na največjega od Balearskih otokov. Morda ga dodate na svoj potovalni seznam! 

Ste že ugotovili, o kateri destinaciji govorimo? O Majorki: otoku slikovitih pokrajin, neokrnjenih plaž in osupljive kulturne dediščine. In če mislite, da se boste z domačini lahko pogovarjali v španščini, boste ugotovili, da imajo tam posebno katalonsko narečje. A ne skrbite, tudi z angleščino in nemščino boste uspeli naročiti koktajl in vprašati za pot. 

Za sonce je poskrbljeno!

Z vremenom si ne delajte večjih skrbi, saj imajo otočani v povprečju 300 sončnih dni in pokrajino, ki je idealna za aktivnosti na prostem. Lahko jo prehodite ali prekolesarite, se odpravite na jadranje, igrate golf ter seveda plavate ob rajskih plažah. Primerna je tako za oddih z družino kot romantični pobeg za zaljubljence. 

V glavnem mestu Palma boste na svoj račun prišli oboževalci kulture. Ogledate si lahko galerije in muzeje ter se ustavite v starem mestnem jedru ali zaidete v katero od restavracij. Žal pa boste morali na široko odpreti denarnico, saj je mesto precej priljubljeno. 

Prestižni hotel s slavnimi gosti

Če se odpravite na severozahod, si morate ogledati "slavni trojček" Soller, Valldemosso in Deio. Soller se nahaja na hribu in je idealno prebižališče, ko se želite odmakniti od trume turistov. Vlak vas v 20 minutah pripelje v glavno mesto. 

Deia vas bo prepričala s svojo zgodbo: po prvi svetovni vojni se je vanjo zatekel slaven angleški pisatelj in pesnik Robert Graves, da bi v miru preživel preostanek svojega življenja. Tudi ta vasica se skriva v hribih. V njej boste našli luksuzen hotel La Residencia, ki je v preteklosti privabil slavne igralce, rock zvezdnike in celo člane kraljevih družin (princeso Diano, Gwyneth Paltrow, Harrisona Forda, Stinga ...). 

profimedia

Tudi v Dei je na prvem mestu umetnost, saj hranijo zbirko več kot 800 del in 33 originalov Joana Mirója ter imajo lastno galerijo. 

Kje se skrivajo najlepše plaže?

Ljubitelji rajskih plaž se odpravite proti jugu in se (najbolje s taksijem) zapeljite na različne dele. Ustavite se v Cala Mallorca in si oglejte plažo Cala Domingos, ki vas bo navdušila s čisto in turkizno vodo. Sledi Cala D'Or, kjer ste lahko nastanjeni v lepih hotelih, v katerih ima večina sob pogled na morje, zato ga lahko občudujete tudi iz svoje sobe. V restavraciji naročite morske jedi in paello - takšne pač ne znate pripraviti doma! 

Na koncu pojdite še v Cala Santanyi, kjer boste lahko občudovali mediteransko arhitekturo, puščavske kamnite hiše in nedaleč stran se nahaja znana plaža z belim peskom Es Trenc. 

profimedia