Česa se lahko naučimo iz strtega srca?

Česa se lahko naučimo iz strtega srca? (foto: profimedia) profimedia
27. 6. 2018

Ko propade razmerje, v katerega ste vlagali svojo ljubezen, pozornost, čas in še marsikaj drugega, ni čarobnega zdravila, ki bi v trenutku ozdravilo zlomljeno srce. So samo lekcije, ki se jih lahko naučimo …

Če želite iz konca razmerja potegniti vsaj nekaj dobrega, se opomnite na to, kar vas situacija lahko nauči.

Popolni ste z vsemi svojimi napakami in se ne potrebujete spreminjati za nikogar. Niti za partnerja. Če iščete popolnost, ne boste nikoli našli. V zvezi ne stremite k zgolj srečnim dnevom, ampak se spopadite tudi z manj lepimi trenutki. Za prihodnje razmerje veste, da morate včasih vztrajati, ko postane težko in počakati na bolj sončne dni.

Veste, kakšen je občutek, ko ste zares zaljubljeni. Ne morete določiti točnega trenutka, ko ste se zaljubili, veste pa, kako je biti ljubljen. Ko boste iskali novega partnerja, ne boste v dvomih, ali je to, kar imata, resnično ljubezen.

Zavedate se, kako dobre prijatelje imate. Premalokrat se zahvalimo za bližnje osebe, ki nam stojijo ob strani. Ko ste čustveno na tleh in potrebujete podporo, opazite, komu je zares mar in vam je pripravljen nuditi uteho. Nikoli ne nehajte graditi takšnih odnosov, ne glede na to, ali ste v zvezi ali ne.

Ljubezen včasih ni dovolj. V bistvu, skoraj nikoli ni dovolj. Vedno morate v razmerje vložiti tudi veliko truda in potrpljenja, pa se kljub temu kdaj ne izide po načrtih. Razdalja lahko premaga naklonjenost, prav tako kot drugačna prepričanja in mnenja prijateljev ter družine. Ne živite kot v romantični komediji, saj so pogosto preveč pravljične, da bi lahko bile resnične.

Sami ste odgovorni za svojo srečo. Če trenutno čutite, da je vaše veselje razpadlo skupaj z razmerjem, ste preveč odgovornosti za lastno dobro razpoloženje polagali na partnerja. Obdajte se z osebami, ob katerih se imate lepo, z aktivnostmi, v katerih uživate in stvarmi, ki vam veliko pomenijo ter jih ne spustite ne glede na vse.

Nikoli ne boste več isti. Vsaka pozitivna in negativna izkušnja vas izoblikuje na določen način ter pripravi na nadaljnje situacije. Imeli boste več izkušenj in spoznanj, zato boste posledično sprejemali boljše odločitve in vedeli, kako ravnati v prihodnje.

Spet boste morali stopiti iz svojega območja udobja. Ko boste spoznali nekoga novega, se boste morali prepustiti toku naključij in se včasih preizkusiti v stvareh, ki jih sami nikoli ne počnete. Ne zavračajte takšnih priložnosti, saj se v najslabšem primeru lahko naučite česa novega, v najboljšem pa boste odkrili kaj, kar vam je pisano na kožo.