Teh 5 znakov kaže, da vaš partner še ni prebolel bivše

Teh 5 znakov kaže, da vaš partner še ni prebolel bivše (foto: profimedia) profimedia
30. 3. 2023

Nekateri prehitro skočijo v novo razmerje in nanj še niso pripravljeni. Se vam zdi, da partner malce prevečkrat omeni svojo bivšo? Preverite spodnje znake. 

Kadar nekdo še ni opravil s preteklostjo, se v novem odnosu slej ko prej pojavijo težave. Se vam dozdeva, da ste tudi vi v podobni situaciji in je partner preveč navezan na svojo bivšo ljubezen? 

Poglejmo rdeče zastavice, ki kažejo, da bivši ali bivša še ni popolnoma v pozabi: 

Zdi se, da še vedno želi očarati bivšo ljubezen

Po končanem razmerju pogosto dobimo občutek, da moramo bivšemu partnerju dokazati, da nam je bolje brez njega. A ko ta faza mine, o odnosu razmišljamo vedno manj in ni nam več mar, kaj si misli. 

Če vaš partner z vsem želi še vedno narediti vtis na bivšo ljubezen, očitno ni opravil s preteklostjo. Pogosto vam bo povedal, v čem je boljši od bivše, kaj lahko cenite, česa ni maral v odnosu ... Vse to so rdeče zastavice. 

Opazite veliko fizičnih opomnikov

Večina ljudi si ne želi podrobnosti in stalnih opomnikov o partnerjevih preteklih zvezah. Ko je nekdo obtičal v preteklem odnosu, se bo držal tudi fizičnih stvari, ki ga opominjajo na tisto obdobje. To je lahko kakšna fotografija, majica, določeni kraji, kamor vas pelje ... Ni vedno očitno na prvi pogled. 

Če se partner v neki kavarni začne spominjati, kako lepo je bilo tu nazadnje in veste, da s prijatelji ne zahaja sem, je to rdeča zastavica. 

Išče opravičila za bivšo ljubezen

Če partner še vedno goji čustva do bivše ljubezni, jo bo branil in zagovarjal, ko boste imeli pomisleke ali kaj pripomnili. Hotel bo upravičiti, kar je naredil zanjo, ali če sta ostala v kontaktu. Iskal bo opravičila, zakaj se je pogovarjal z njo in kaj nujnega je moral urediti. 

Lahko se npr. zgovarja na njene starše, ki so žalostni, da nista več skupaj, zato jih mora občasno obiskati. Ali da ji pomaga pri določeni stvari, potem pa bo prekinil stike. Jih bo res?

Stalno vas primerja z bivšo

Včasih se niti ne zavedamo, da sebe ali koga drugega primerjamo, vendar se je vam to zgodilo že neštetokrat. V pogovorih ne bi smele prevladovati primerjave, razlike med vami in bivšo ljubeznijo, podobnosti ... Očitno se še ni povsem sprijaznil, da ni več z njo, ampak z vami. 

Očitno se še ni pripravljen popolnoma predati. 

Redno poudarja, da je prebolel odnos

Tudi pretiravanje je znak, da je partner obtičal v preteklosti. Nekdo, ki je zares prebolel preteklo razmerje, ne bo stalno pogreval tem in določene osebe, prepirov, ki sta jih imela, izrečenih besed ... S tem v mislih bodite pozorni na to, kako pogosto partner omenja bivšo ljubezen. 

Če mora nekaj dokazati, potem očitno še ni čisto konec, vsaj ne z njegove strani. 

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Alenka Košir: "Neustrezna obutev lahko pripelje do nešteto težav":