Azijska kuhinja: Slastni recepti z Daljnega vzhoda

26. 3. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Imate radi azijsko kuhinjo? Zbrali smo pet zares slastnih receptov.

1 / 5

MINI PALAČINKE

Za 4 osebe potrebujete:

• 200 g moke
• 400 g gob šitake
• 2 žlici olja
• 4 žlice svetle sojine omake
• 1 žlico sezamovega olja
• 3–4 mlade čebule

Priprava:

1. Moko in 180 ml vrele vode s priključkom za gnetenje električnega mešalnika zgnetite v testo. Na pomokani delovni površini ga z rokami gnetite še 6 do 8 minut. Po potrebi ga še oprašite z moko. Oblikujte ga v kroglo, jo pokrijte z vlažno kuhinjsko krpo in pustite počivati 30 minut.

2. Očistite gobe in jih zrežite na polovice ali četrtine. Na vročem olju in sojini omaki jih pecite 5 do 6 minut. Pogosto premešajte.

3. Testo gnetite 5 minut in ga po potrebi potresite z moko. Nato ga oblikujte v 30 cm dolg zvitek. Zrežite ga na 20 enako velikih koščkov. Vsakega oblikujte v kroglo. Polovico potopite v sezamovo olje. Z naoljeno stranjo navzdol jo položite v nenaoljeno kroglasto skledico, sploščite in razvaljajte v palačinko, s premerom 15 cm.

4. Segrejte teflonsko ponev. Palačinke z vsake strani pecite 2 do 3 minute, da se obarvajo lepo rjavo. Po peki naj se malce ohladijo. Nato jih povlecite narazen, tako da boste iz ene palačinke dobili dve. Očistite mlado čebulo, jo zrežite na obročke in jo primešajte gobam. Postrezite k palačinkam.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 39 g.