S tem preprostim trikom se bo meso kar topilo v ustih.
Vsakdo je vsaj enkrat izkusil, da je bilo meso, ki ga je pripravljal, žilavo in da mariniranje ni pomagalo. Če želite, da se vam meso, ki ste ga pripravili, stopi v ustih, poskusite preprost trik s kivijem, zaradi katerega bo meso izjemno mehko.
Trik s kivijem za mehko meso
Postopek je izjemno preprost: kivi narežite na tanke rezine, z njimi pa "premažite" meso. Vse skupaj pustite nekaj časa počivati, nato pa kivi odstranite in meso pripravite enako, kakor ponavadi.
Kivi vsebuje proteolitične encime, ki pomagajo razgraditi vezivno tkivo v mesu, zaradi česar je to potem zelo mehko.
Če meso marinirate, naredite vse po načrtih in na koncu dodajte narezan kivi približno uro ali dve pred kuhanjem. Pomembno je tudi, da meso ni predolgo premazano s kivijem, da se med pripravo ne bi preveč zmehčalo in razpadlo.
Tudi ananas ima poseben učinek na meso, zato lahko namesto kivija uporabite tudi to tropsko sadje.
Preberite več na Govori.se