Da boste jagode še z večjim užitkom jedli, smo pripravili nekaj slastnih receptov.
Jagodna pita z bazilikoZa približno 12 kosov potrebujete:• 125 g sladkorja • 1 jajce • 150 g sladkorja• 250 g moke • 200 g suhega graha• 5 listov želatine• nastrgano lupinico in sok 2 bio limet• 500 g puste skute • 20 lističev bazilike• 175 g smetane • 500 g jagod • 1 zavitek tortnega obliva• 50 g bele čokoladePriprava: Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pregnetite 75 g sladkorja, jajce, maslo in moko. Testo nato za približno 30 minut postavite v hladilnik. Nato ga razvaljajte in z njim obložite namaščen model (premera 26 cm). Dno na več mestih prebodite in ga pokrijte s papirjem za peko ter obložite s suhim grahom. Testo pecite približno 30 minut. Nato odstranite stročnice in papir ter počakajte, da se testo ohladi.Namočite želatino. Limetini lupinici in soku primešajte skuto in preostal sladkor. Polovico bazilike drobno sesekljajte in jo primešajte skuti. Želatino ožemite, jo stopite in primešajte skuti. Kremo postavite v hladilnik.Smetano čvrsto stepite in jo primešajte skutni kremi. To premažite po pečenem dnu, jo pogladite in pito za približno 1 uro postavite v hladilnik. Jagode oplaknite in očistite ter z njimi okrasite pito. Po navodilih z embalaže pripravite tortni obliv in z njim prelijte jagode. Pito okrasite s preostalimi lističi bazilike. Povrhu nastrgajte čokolado.Čas priprave: 1 ura in 15 minut + hlajenje 1 ura.Na kos: približno 300 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 33 g.