Sendvič reuben je svetovno znan prigrizek, pripravljen iz popečenega rženega kruha, govejega pršuta ali puranje šunke, kislega zelja, sira ementalca in solatnega preliva tisoč otokov. V začetku prejšnjega stoletja ga je začel pripravljati Reuben Kulakofsky, trgovec z živili iz Nebraske, kmalu pa je postal priljubljen povsod po svetu.
Potrebujete
? skodelice odcejenega kislega zelja
1 jedilno žlico nadrobljenega feta sira
1 jedilno žlico solatnega preliva tisoč otokov
2 rezini rženega kruha
2 rezini puste puranje ali piščančje šunke
1 rezino sira ementalca
Priprava
Teflonsko ponev pokapljajte z nekaj kapljicami oljčnega olja in jo segrejte na zmerni temperaturi. V manjši posodici zmešajte kislo zelje, nadrobljeno feto in solatni preliv. Mešanico razporedite po rezini kruha, ki jo nato obložite s puranjo šunko in ementalcem ter pokrijete z drugo rezino. Sendvič popecite z obeh strani (2? 3 minute na vsaki strani). Zadostuje za eno porcijo.
Na porcijo
335 kal, 23 g beljakovin, 42 g ogljikovih hidratov, 9 g maščob (3 g nasičenih), 5 g vlaknin, 1. 625 mg natrija.
Solata z rdečim fižolom
Okusna priloga
Potrebujete
2 ? skodelice očiščene in narezane mešane zelene solate
? skodelice odcejenega rdečega fižola
1 žlico sesekljane čebule
1 žlico nadrobljene gorgonzole
1 žlico rdečega vina
1 čajno žličko oljčnega olja
ščepec mletega črnega popra
Priprava
V večjo skledo stresite solato, fižol, čebulo in gorgonzolo. Dodajte vino, pokapljajte z oljčnim oljem, potresite z mletim poprom po okusu in dobro premešajte. Zadostuje za eno porcijo.
Na porcijo
184 cal, 9 g beljakovin, 20 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (2 g nasičenih), 9 g vlaknin, 154 mg natrija.