Sendvič reuben

12. 4. 2008
Deli
Sendvič reuben

Sendvič reuben je svetovno znan prigrizek, pripravljen iz popečenega rženega kruha, govejega pršuta ali puranje šunke, kislega zelja, sira ementalca in solatnega preliva tisoč otokov. V začetku prejšnjega stoletja ga je začel pripravljati Reuben Kulakofsky, trgovec z živili iz Nebraske, kmalu pa je postal priljubljen povsod po svetu.

Potrebujete

? skodelice odcejenega kislega zelja

1 jedilno žlico nadrobljenega feta sira

1 jedilno žlico solatnega preliva tisoč otokov

2 rezini rženega kruha

2 rezini puste puranje ali piščančje šunke

1 rezino sira ementalca

Priprava

Teflonsko ponev po­­­­kapljajte z nekaj kapljicami oljčnega olja in jo segrej­­­­­te na zmerni temperaturi. V manjši posodici zmešajte kislo zelje, nadro­­­­b­­­­­­­­­­ljeno feto in solat­­ni preliv. Mešanico razporedite po rezini kruha, ki jo nato obložite s pu­­­­ranjo šunko in emen­­­­talcem ter pokrijete z drugo rezino. Sendvič popecite z obeh strani (2? 3 minute na vsaki strani). Zadostuje za eno porcijo.

Na porcijo

335 kal, 23 g belja­­­­­ko­­­­­­­­­­­vin, 42 g ogljikovih hidratov, 9 g maš­­­­­čob (3 g nasičenih), 5 g vlaknin, 1. 625 mg natrija.

Solata z rdečim fižolom

Okusna priloga

Potrebujete

2 ? skodelice očiš­­­­­­­­čene in narezane mešane zelene solate

? skodelice odcejenega rdečega fižola

1 žlico sesekljane čebule

1 žlico nadrobljene gorgonzole

1 žlico rdečega vina

1 čajno žličko oljčnega olja

ščepec mletega črnega popra

Priprava

V večjo skledo stresite solato, fižol, čebulo in gorgonzolo. Dodajte vino, pokapljajte z oljčnim oljem, potresite z mletim poprom po okusu in dobro pre­­­­mešajte. Zadostuje za eno porcijo.

Na porcijo

184 cal, 9 g beljakovin, 20 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (2 g nasičenih), 9 g vlaknin, 154 mg natrija.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"