Ste za zajtrk že kdaj pojedli kaj iz pečice? Mi si radi pripravimo kocke, ki jih naredite že dan prej in zjutraj le pogrejete ali si privoščite hladne.
Tokrat bomo za zajtrk pekli. Kaj je boljšega od domačega peciva, ki je za povrh še zdravo? Pripravite ga že zvečer, zjutraj pa uživajte v okusnem obroku. Dodajte še sadje, jogurt ali ostalo, kar radi jeste takoj, ko vstanete.
Pripravite naslednje sestavine:
- 1 skodelico in pol ovsenih kosmičev
- ½ skodelice rozin
- ¼ skodelice lanenih semen
- 1 čajno žlico cimeta
- 2 banani
- ¼ skodelice arašidovega masla
- ¼ skodelice jabolčne čežane*
- 1 čajno žlico vanilije (po želji)
- 1 skodelico koščkov temne čokolade
- ščep sode bikarbone
- ščep soli
* Za jabolčno čežano olupite eno jabolko in ga narežite na kose. Dajte ga v lonec, prelijte z vodo, po želji dodajte žličko medu in pustite vreti približno 20 minut, da se jabolko zmehča. Potem ga pretlačite z vilicami in odlijte odvečno tekočino.
Pečico segrejte na 190 stopinj.
Ovsene kosmiče in rozine dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite moki podobne strukture. Dodajte laneno seme, cimet, sodo, sol, banane, arašidovo maslo, čežano in vanilijo.
Ko dobite kremno strukturo, z žlico vmešajte koščke temne čokolade in maso dajte v pekač, obložen s peki papirjem. Potresite s preostalimi koščki čokolade in pecite 20 do 30 minut, oziroma dokler zobotrebec ne bo čist, ko ga zapičite v pecivo.
Pustite, da se ohladi in razrežite na poljubno velike kose.
- Preverite tudi 5 živil, ki uničujejo prebavo ali pa Z ljubeznijo do narave se lotevamo tedna brez odpadkov