Slika 2/4

MUFFINI S SLADKIM KROMPIRJEM, KIKIRIKIJEVIM MASLOM IN HRUSTLJAVIM PRESENEČENJEM

Muffini so malenkost slajši in zato spominjajo na tiste prave muffine. No, skoraj. Krompir poskrbi za škrobnato teksturo, maslo jih ohrani sočne, jabolko pa doda hrustljavo sladkost.

ZA PRIPRAVO POTREBUJETE:

● 1 večji sladek krompir
● 13 beljakov
● 80 g kikirikijevega masla
● ščep soli
● 1 jabolko, razkoščičeno in nasekljano

PRIPRAVA:

Pečico segreje na 180 stopinj Celzija in pripravite modelček za muffine.

Sladek krompir nekajkrat prebodite z vilico in pecite do mehkega. Lahko tudi v mikrovalovni pečici. V tem primeru krompir ovijte v vlažno papirnato brisačo in ga v mikrovalovno postavite za približno 6 minut. Ohladite, olupite in pretlačite z vilicami. Stehtajte 200 gramov, preostanek lahko shranite.

Zmešajte beljake, dodajte krompir, maslo in solite po okusu. Nato vmešajte še jabolko.

Z mešanico napolnite modelčke. Pecite približno 26 minut oziroma dokler niso pečeni.

Profimedia