5 enostavnih visokobeljakovinskih prigrizkov

5 enostavnih visokobeljakovinskih prigrizkov (foto: Profimedia) Profimedia
31. 5. 2022

Nimate časa za kuhanje, vseeno pa svojemu telesu želite zagotoviti zdrave prigrizke z visoko vsebnostjo beljakovin? Preverite nekaj idej, kaj si pripraviti.

Pečena čičerika

Čičerika velja za enega najboljših virov beljakovin, poleg tega pa je tudi izjemno vsestranska! Kot prigrizek si lahko pripravite pečeno čičeriko, ki jo začinite po okusu, pripravite pa si jo lahko tudi vnaprej in imate tako vedno na zalogi okusen in hranljiv prigrizek.

Beljakovinske ploščice

Ste v trgovini že naleteli na beljakovinske ploščice? Slednje pa si na enostaven način lahko pripravite tudi doma in tako poskrbite, da jih resnično naredite po svojem okusu.

Odkrijte 3 preproste recepte za beljakovinske ploščice >

Črni humus

Najbrž že veste, da je čičerikin humus odličen vir beljakovin, kajne? Morda pa ste se slednjega naveličali ali vam ni všeč okus. Predstavljamo vam črni humus, ki ga pripravite iz črnega fižola. V blenderju enostavno zmiksajte 2 odcejeni pločevinki črnega fižola, skodelico skute, 2 žlici mandljevega masla, žlico oljčnega olja ter začimbe po okusu. Črni humus postrezite v kombinaciji s svojo najljubšo zelenjavo.

Energijske kroglice

Le kdo ne obožuje slastnih kroglic, ki telo napolnijo z energijo ter hranili? Pripravite jih lahko vnaprej, nato pa si jih privoščite vsakič, ko potrebujete nekaj dodatne energije. S tem, ko v kroglice dodate oreščke, si zagotovite tudi veliko beljakovin.

Preverite recept za kroglice iz samo 3 sestavin >

Grški jogurt z dodatki

Še eden odličen vir beljakovin je tudi grški jogurt. Oplemenitite ga z najljubšim sadjem, semeni, oreščki ter žlico medu. V nekaj minutah imate že pripravljen slasten, a hranljiv obrok!