Skrivnost je v prelivu.
In dodatkih. Kot so jabolko, sir cheddar, puranja slanina in ocvrto jajce.
Morda ste skeptični, a verjemite, to je obrok, s katerim je vredno začeti dan. Pravzaprav obstaja veliko razlogov, zakaj si je dobro privoščiti solato za zajtrk. Tukaj jih je le nekaj:
- Dan boste začeli dobre volje in polni energije, saj si boste privoščil kompleksne ogljikove hidrate, kup vitaminov in mineralov ter zdravih maščob.
- Pozitivno lahko vpliva na prebavo.
- Takšen zajtrk lahko pomaga pri izgubi teže, a je še vseeno zelo nasiten in predvsem hranljiv.
- Ponuja raznolikost, saj lahko mešate, dodajate, odvzemate sestavine, kot so jajca, sir, oreščki, sadje, žita, stročnice ….
Sestavine za 4 porcije:
- ¼ skodelice limoninega ali pomarančnega soka
- 1 žlica javorjevega sirupa (ali medu)
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1 čajna žlička soli
- šopek (približno 220 g) listnatega ohrovta (očistite in narežite)
- 2 žlici olivnega olja
- 3 rezine puranje slanine (ali šunke)
- 1 jabolko Granny Smith (narežite na lističe)
- ¼ skodelice naribanega sira cheddar
- 4 jajca
- ¼ čajne žličke mletega popra
Ne spreglejte še:
- Ali je med hujšanjem smiselno izločiti sladkor? (Pojasnjuje prehranski strokovnjak)
- Zakaj je dobro jesti svinjsko mast, slanino in čebulo? Nutricionistka ima zanimivo pojasnilo
- Bizaren eksperiment: moški je vsak dan jedel surovega piščanca, dokler...
Priprava:
V večji skledi zmešajte limonin ali pomarančni sok, javorjev sirup, balzamični kis in ½ čajne žličke soli. Dodajte narezan ohrovt in dobro premešajte, najbolje z rokami.
Segrejte ponev in zapecite šunko, nato jo grobo nasekljajte. Pustite na strani.
V skledo z ohrovtom dodajte rezine jabolka, sir, 2 žlici olivnega olja in dobro premešajte.
Razdelite na štiri porcije. Na vsako porazdelite nekaj šunke.
V ponvi, v kateri ste popekli šunko, specite jajca in po enega položite na porcijo solate. Popoprajte in rahlo posolite.
Namigi:
- Če niste navdušenec nad ohrovtom, lahko za pripravo uporabite pravzaprav katerokoli vam ljubo zelenje in seveda tudi drugo zelenjavo, paradižnik denimo.
- Sol in druge začimbe lahko vedno prilagodite svojemu okusu.
- In solato obogatite še s kakšnim dodatkom, ki ga trenutno obožujete.