Ko so zdravniki videli Michaela Jacksona na obdukcijski mizi, so bili šokirani: ni imel las, tetoviral pa si je to

7. 6. 2024
Deli
Ko so zdravniki videli Michaela Jacksona na obdukcijski mizi, so bili šokirani: ni imel las, tetoviral pa si je to (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko je umrl, je imel Michael Jackson 50 let, estetske operacije, anoreksija in druge težave pa so trajno uničile njegovo telo.

Michael Jackson še danes velja za enega najbolj ikoničnih glasbenikov vseh časov. Med zvezde ga je poleg priljubljenih skladb izstrelil tudi "moonwalk", posebni plesni gib, ki ga mnogi še danes uporabljajo v svojih koreografijah.

"Moonwalk sem se naučil od otrok, ki živijo v getu. Oni so briljantni in imajo naravni talent za ples. Oni so izmislili ta ples in vse, kar ga dela posebnega," je nekoč priznal Michael Jackson.

Poleg neverjetnega talenta bo Michael Jackson za vedno ostal v spominu tudi po težkih trenutkih, ki so zaznamovali njegovo življenje in kariero.

Ne spreglejte:

Je Michael res imel kožno bolezen?

V mladosti je imel Michael Jackson temno kožo, a v 80. letih se mu je ta znatno posvetlila. Ko so ga vprašali, je trdil, da ima stanje, imenovano "vitiligo". Leta kasneje je njegova obdukcija to trditev potrdila.

Vitiligo je redka kožna bolezen, ki povzroča, da celice, ki proizvajajo melanin, prenehajo delovati in propadajo. Točen vzrok ni znan. Vitiligo se ne pojavlja enakomerno, ampak se kaže v lisah, ki rastejo in spreminjajo obliko. Jackson je belil kožo s posebno kremo imenovano Porcelana, vendar ni jasno, ali je to počel, da bi izenačil lise, ali je beljenje povzročilo vitiligo.

Michael je bil zelo blizu s svojim dermatologom, dr. Arnoldom Kleinom. Celo se je poročil z njegovo medicinsko sestro, Debbie Rowe, s katero sta imela dva otroka (Michael Jr. in Paris Jackson).

Glasbenik je bil plešast

Čeprav je izgledalo, da ima Michael Jackson gosto, črno lasišče, je bil od leta 1984 plešast in je nosil lasulje - to je presenetilo tudi zdravnike, ki so po smrti glasbenika opravljali obdukcijo. To je bilo posledica nesreče na snemanju, ko je zagorel na odru in izgubil lase.

Pevec si je tetoviral sprednji del lobanje s črno barvo, da se ne bi opazilo, da nosi lasuljo. S črno je imel tetovirane tudi obrvi, ustnice pa si je tetoviral z roza barvo.

Nesreča, v kateri je Jackson izgubil lase, naj bi v določeni meri vodila tudi do glasbenikove odvisnosti od protibolečinskih zdravil in plastične kirurgije. Poleg dveh operacij nosu si je kirurško ustvaril tudi jamice na bradi. Zdravniki so domnevali, da je Jackson trpel za telesno dismorfično motnjo. Verjamejo, da je imel operacije za povečanje lic, tanjšanje ustnic in dvig čela.

Imel je 50 let, ko je umrl, estetske korekcije in anoreksija pa so trajno uničile njegovo telo. Obdukcija je kasneje razkrila, da je imel pevec grozne rane in brazgotine po celem telesu. Zaradi anoreksije je jedel le en majhen obrok na dan, ob smrti pa so v njegovem želodcu našli le kup tablet.

Kljub svoji slavi je Jackson imel težko življenje. Vzrok za njegovo smrt pa naj bi bil prevelik odmerek propofola v kombinaciji s pomirjevali.

Vir: stil.kurir.rs

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič

Preberite tudi