Kdor redno dviguje uteži, potrebuje na dan vsaj 130 gramov beljakovin, trdijo kanadski znanstveniki. Z naslednjimi živili, količinami in porazdelitvijo boste zadostili priporočilom:
Zajtrk
- 3 jajca (21 g beljakovin)
- 1 rezina sira čedar (7 g beljakovin)
- 1 rezina pečenega pršuta (5 g beljakovin)
Malica
- ? skodelice skute (24 g beljakovin)
Kosilo
- 85 g mesa (rezin) (15 g beljakovin)
- 2 rezini polnozrnatega kruha (8 g beljakovin)
Malica
- 30 g mandljev (6 g beljakovin)
Večerja
- kos ledvične pečenke ali rostbifa (170 g) (42 g beljakovin)
- ? skodelice kuhane špinače (3 g beljakovin)
foto: Shutterstock
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja