Če pred kuhanjem naredite samo eno stvar, bo meso mehko in sočno – ne glede na to, kako žilavega ste kupili (trik, ki si ga je vredno zapomniti)

15. 3. 2025
Deli
Če pred kuhanjem naredite samo eno stvar, bo meso mehko in sočno – ne glede na to, kako žilavega ste kupili (trik, ki si ga je vredno zapomniti) (foto: Profimedia)
Profimedia

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste kupili žilavo meso.

Ko se lotimo priprave mesa, si vsi želimo, da bi bilo mehko, sočno in polnega okusa. A pogosto se zgodi, da je meso po kuhanju pretrdo, suho ali celo žilavo, kar lahko pokvari celoten obrok.

Pri pripravi mehkega mesa vam lahko pomaga sadje!

Če nimate časa pustiti mesa v marinadi čez noč, ampak ga morate pripraviti v pol ure ali eni uri, obstaja rešilna bilka. Pomagajo vam lahko jabolka, ananas, mango in hruške.

Sadje olupimo, nato pa ga narežemo na tanke rezine. Nato skuhamo meso in ga med kuhanjem obložimo s sadnimi rezinami. Sadni sokovi so odlični za mehčanje trdih kosov mesa. Zato se svinjina pogosto kuha z ananasom.

Recept za marinado z jabolkom

V ločeni posodi pripravite marinado tako, da združite naribano čebulo in jabolko. Dodajte oljčno olje. Meso marinirajte in pustite čez noč v hladilniku, da se zmehča in se navzame vonja marinade.

Recept za marinado z limono

Mariniranje mesa v limoninem soku 30 minut pred kuhanjem je dovolj, da postane mehkejše, piše Krstarica.

Gordon Ramsay razkriva, kako prepražiti čebulo, ne da bi zasmrdela cela hiša: dodajte samo žlico te sestavine

Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk