Recept za čokoholike: čokoladna torta z gozdnimi sadeži (brez pečenja in sladkorja)

4. 4. 2022
Deli
Recept za čokoholike: čokoladna torta z gozdnimi sadeži (brez pečenja in sladkorja) (foto: profimedia)
profimedia

Zakaj bi se odpovedali čokoladni torti, če jo lahko pripravite na bolj zdrav način?

Preden se lotimo priprave slastne torte, imamo za vas še eno odlično novico: temna čokolada je v zmernih količinah lahko koristna za vaše zdravje! In lahko jo dodate kamorkoli: v sladice, k jutranjim kosmičem, v skodelico kave, k sadju ... Temna čokolada namreč vsebuje:

  1. veliko ogljikovih hidratov
  2. antioksidante

Zaradi obojega lahko celo vpliva na športni nastop, a preden pokupite vse temne čokolade v trgovini, preverite, kako: 5 znanstveno dokazanih načinov, kako lahko čokolada izboljša vašo vadbo

Tako, sedaj pa k receptu, za katerega boste potrebovali 10 minut za pripravo, sladkosnede goste in še nekaj sestavin:

PODLAGA: 
  • 2 skodelici "moke" iz ovsenih kosmičev (zmeljite ovsene kosmiče, da nastane prah)
  • 2/3 skodelice kakava v prahu brez sladkorja
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • 2 žlici kokosovega olja
  • ščep soli
NADEV: 
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 1/2 skodelice kokosovega mleka (oz. vašega najljubšega)
  • 2/3 skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • ščep sol
POSIP:
  • gozdni sadeži po izbiri

Česa ne potrebujete: slabe vesti, posebnih kuharskih spretnosti in sladkorja.

Preden se lotite dela, obložite pekač s peki papirjem. 

Za podlago najprej zmešajte suhe sestavine, vanje potem vmešajte še mokre sestavine. Maso z žlico predevajte v pekač in jo enakomerno razporedite. Naj plast ne bo predebela. Shranite v hladilnik. 

Pri nadevu v veliki posodi zmešajte vse naštete sestavine, tako da ne bo nobenih grudic. Lahko uporabite mešalnik na nizki hitrosti. Z žlico dajte nadev v pekač in ga razporedite po podlagi. Bodite pozorni, da bo enako visoka plast tako na robu kot na sredini. 

Narežite gozdne sadeže (če so večji od borovnic) in z njimi okrasite torto. Če želite, lahko borovnice ali koščke jagod z žlico vmešate tudi v nadev, preden ga razporedite po pekaču. Za nekaj ur vse skupaj postavite v hladilnik, potem pa previdno razrežite in postrezite svojim gostom!

Želimo vam dobro sladkanje brez slabe vesti!

Tu je še nekaj receptov za vse, ki obožujete čokolado: 
profimedia

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?