Sem pri 40 (in več) letih lahko bolj fit kot prej? Seveda in tu je dokaz!

Sem pri 40 (in več) letih lahko bolj fit kot prej? Seveda in tu je dokaz! (foto: profimedia) profimedia
20. 8. 2021

Mladostniške energije in hitre regeneracije ne boste dobili nazaj, a to ne pomeni, da ne morete biti v svojih 40. ali 50. v boljši formi kot kadarkoli prej! 

Tako meni tudi učiteljica joge, ki je z jogo začela precej pozno in dokazala, da z vztrajnostjo lahko postanemo gibljivejši, vzdržljivejši in da imamo lahko lepše oblikovano telo kot kadarkoli prej. 

Četudi joga ni vaša stvar, za motivacijo preverite, kako je napredovala v nekaj letih in naj bo to spodbuda, da se ne glede na leta lotite aktivnosti, ki vas veselijo. Seveda ne pozabite na čas za okrevanje in počitek, v primeru predhodnih poškodb pa se posvetujte s trenerjem in zdravnikom. 

Podrsajte v desno ... Prve fotografije so nastale leta 2016, druge pa leta 2020. Razlika je očitna, kajne? "Takrat sem bila zelo zadovoljna sama s seboj, saj sem uspela že 4 mesece čisto vsak dan prakticirati jogo. Pred tem sem se je udeležila enkrat tedensko na tečaju."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vered (@yogavered)

Dodala je še nekaj zelo pomembnega:

"Ko najdeš nekaj, kar ti je pisano na kožo, se ne rabiš siliti - enostavno vsak dan delaš, kar imaš rad."

Znova podrsajte v desno in poleg napredka preverite tudi, kakšno je bilo njeno telo prej in kakšno v letu 2020. Trud se izplača!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vered (@yogavered)

"Na ta dan leta 2016 sem imela prvič pogum izvajati jogo na plaži in se v svoji koži počutiti udobno, lepo. Imela sem občutek, da sem sposobna in vredna vsega lepega. To je najpomembnejše, kar sem se naučila pri jogi."

Podrsajte desno ... Na zadnjem posnetku lahko tudi opazite, kako drugačna je njena praksa joga sedaj. 

"Kako začeti? To vprašanje mi največkrat zastavite. Ko sem leta 2016 začela z videi, tega nisem naredila, ker sem menila, da bom postala boljša. Bilo mi je enostavno všeč, da zmorem vse to."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vered (@yogavered)

"Začnite z željo, udeležite se nekaj ur joge, najdite pravo vrsto joge, ki vam odgovarja in najljubšega učitelja ... Ostalo bo sledilo samo od sebe. Na neki točki bo vaše telo hotelo gibanje in na neki točki se bo um zaljubil v to, kar počnete. Vsak lahko izvaja jogo. Vsak."

Enako velja za druge vrste vadbe. Joga ni za vsakogar, tako kot tek, kolesarjenje in vaje v fitnesu ne ... Raziskujte in najdite, kar vas veseli ter v tem vztrajajte. Napredek bo prišel!