Pridružite se nam pri aktivnem karantenskem tednu! Pripravili smo vadbe v živo na aktivni.si Facebooku

Pridružite se nam pri aktivnem karantenskem tednu! Pripravili smo vadbe v živo na aktivni.si Facebooku (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2021

Ne, tokrat karantene ne bomo presedeli na kavču pred televizijo, ampak bomo na koncu še bolj fit! 

Ker se zavedamo, kako pomembno je, da ostanemo aktivni tudi sedaj, ko delamo od doma in so telovadnice zaprte, smo od srede do petka za vas pripravili vadbe v živo! Pridružite se nam vsak večer na naši Facebook strani, kjer se bomo potili skupaj, saj je v dvoje (in troje in več) vedno lažje.

Vse vadbe bodo potekale pod vodstvom usposobljenih trenerjev, ki so za vas pripravili tudi presenečenje! 

PRESENEČENJE: Po vsaki vsadbi boste na aktivni.si lahko našli program za nekaj tednov, s katerim boste nadaljevali sami. 

URNIK VADB

Kot smo omenili na začetku, bodo vse vadbe potekale na našem Facebook profilu, kjer jih lahko najdete že sedaj med prihajajočimi dogodki. S klikom "pridem" (na dogodek), boste potrdili udeležbo in pred vadbo dobili opomnik, zato ne potrebujete koledarja (in nimate razloga, da se je ne udeležite). 

Kaj in kdaj se bo dogajalo? 

Sreda (7. 4.) - Vadba za mobilnost in stabilnost s Katjo 

Ker sedaj še več časa kot običajno presedimo, je vadba zelo priporočljiva tako za začetnike kot za prekaljene športne mačke! Mobilnost in stabilnost bosta izboljšali vaš športni nastop pri drugih aktivnostih, s katerimi se radi ukvarjate. Poleg tega bo vadba (ob rednem izvajanju) preprečila bolečina v spodnjem delu hrbta in odpravila druge težave, ki se pojavijo zaradi sedenja. 

Četrtek (8. 4.) - MIX vadba za celo telo s Tjašo 

Tjaša Aktivni z mano (FB)

Tokrat razgibamo celo telo, tudi mišice, ki jih običajno ne uporabljate. Tjaša bo poskrbela tudi za ogrevanje in raztezanje, zato se ne bojte, da bi naslednji dan čutili hude mišične krče. Pomebno je, da tudi sami večkrat vključujete vadbe za celo telo in ne le za del telesa, ki ga želite oblikovati. Če ne boste utrdili celote, ne boste napredovali pri drugih aktivnostih.  

Petek (9. 4.) - Vadba z Vančom

Vanja Cipot V-team

Vanč pa bo poskrbel, da bomo za konec delali tudi na moči, kar sami radi preskočimo. Vaje z lastno ali dodano težo so obvezne, ko želite oblikovati telo in graditi na samozavesti ter samopodobi. Pa tudi čez dan boste opazili, da precej lažje (in pravilno!) dvigujete bremena in opravljate druga fizična opravila. Vadbo za moč najmanj enkrat tedensko uvrstite v svoj urnik.